Aρχική

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ» ΣΤΙΣ 23 ΚΑΙ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ (Κε.Πλη.Νε.Τ.) ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εκτύπωση

Ο απόηχος του σεμινάριο για τις τεχνολογίες αιχμής. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο με θέμα: «Τεχνολογίες αιχμής» στις 23 και 26 Νοεμβρίου 2016, το οποίο διοργανώθηκε από το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (Κε.Πλη.Νε.Τ.) Πτολεμαΐδας την Πανελλήνια

Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) - Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Γενικού Λύκειου Πτολεμαΐδας και ώρα: 17:30-20:00

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Εισηγητές του εξαιρετικού σεμιναρίου ήταν ο κ. Νικόλαος Χατζόπουλος, Διευθυντής του Τμήματος Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Εκπαίδευσης των εκπαιδευτηρίων "Ακαδημία Πλάτωνα" στην Τάμπα των Ηνωμένων Πολιτειών και ο κ. Χαράλαμπος Ζαραφίδης, Εκπαιδευτικός πληροφορικής, Τεχνικός υπεύθυνος Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Πτολεμαΐδας.

Ο κ. Νικόλαος Χατζόπουλος εξέπληξε ευχάριστα τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με την παρουσίαση καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων τεχνολογίας στους τομείς των συστημάτων εικονικής πραγματικότητας, επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και ρομποτικής και προγραμματισμού για εκπαιδευτικούς Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Ο συντοπίτης μας κ. Νικόλαος Χατζόπουλος γνώρισε στους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν το σεμινάριο:

δωρεάν εργαλεία εικονικής πραγματικότητας και επαυξημένης πραγματικότητας, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεθόδους διδασκαλίας μαθηματικών, γλώσσας, ιστορίας, και γεωγραφίας.

Δωρεάν, καθώς και φθηνά εργαλεία προγραμματισμού και ρομποτικής, τα οποία είναι πολύ εύκολα στην χρήση και λειτουργία τους, και μπορούν να μετατρέψουν οποιοδήποτε μάθημα σε μία ευχάριστη μαθητική εμπειρία.

Ο κ. Χαράλαμπος Ζαραφίδης στην εισήγησή του εντυπωσίασε με την παρουσίαση της πιλοτικής δράσης της ευρυζωνικής διασύνδεσης όλων των Δημοτικών και όλων των μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πτολεμαΐδας που δεν ήταν συνδεμένα με το δίκτυο οπτικών ινών, καθώς και των Γυμνασίων του Ανατολικού και της Αναρράχης του Δήμου Εορδαίας με ταχύτητες 50 έως 100 Mbps αξιοποιώντας την τεχνολογία AirMax.

Ο κ. Νικόλαος Χατζόπουλος υπήρξε Ιδρυτής και οργανωτής του συνεδρίου "Superior Tech for Teachers" και του Innovation Hub "ihubUSA" που είναι μία θερμοκοιτίδα στήριξης. Έχει ειδικευτεί στη χρησιμοποίηση νέων τεχνολογιών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμιαεκπαίδευση. Εξειδικεύεται στους τομείς των συστημάτων εικονικής πραγματικότητας, επαυξημένης πραγματικότητας, δημιουργίας ψηφιακού υλικού, καθώς και ρομποτικής και προγραμματισμού για εκπαιδευτικούς Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Είναι κάτοχος Bachelor’s και Masters πτυχίων από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα και διδάσκει στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση εδώ και αρκετά χρόνια. Άρθρα του έχουν εκδοθεί σε ιστοσελίδες και περιοδικά πληροφορικής και εκπαίδευσης στην Αμερική. Έχει παρουσιάσει σεμινάρια και διαλέξεις σε συνέδρια των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά. νεoφυών EdTech επιχειρήσεων στις ΗΠΑ.

Ο κ. Χαράλαμπος Ζαραφίδης υπηρετεί είκοσι ένα χρόνια ως εκπαιδευτικός πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι τεχνικός υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Πτολεμαΐδας. Διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MSc) στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική. Έχει διοργανώσει μεγάλο αριθμό δωρεάν εργαστηρίων τεχνολογίας (Hydrobots) και εκπαιδευτικής ρομποτικής (Lego Mindstorms). Συμμετείχε ως προπονητής στους πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς τεχνολογίας F1inSchool και εκπαιδευτικής ρομποτικής (FLL και WRO) με ομάδες μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Επίσης έλαβε μέρος ως

προπονητής στις διεθνείς μαθητικές ολυμπιάδες (World Robot Olympiad), WRO-2009 Ποχάνκ Ν. Κορέα, WRO-2010 Μανίλα Φιλιππίνες, WRO-2011 Αμπού Ντάμπι Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, WRO-2012 Κουάλα Λουμπούρ Μαλαισία, WRO-2014 Σότσι Ρωσία. Τα δυο τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά στην προώθηση της ευρυζωνικότητας καθώς και της τεχνολογίας LTSP σε σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εξαιρετικούς εισηγητές για τη γνωριμία με τα ψηφιακά εργαλεία, την τεχνολογική αλλά και συναισθηματική υποστήριξη που θα συνεχίσουν να προσφέρουν στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας.

Μάγκου Νατάσα

γυμνάστρια

Δημ .Σχ. Άρδασσας

Δημ .Σχ. Ασβεστόπετρας

www.natasaswolf.blogspot.gr