Μαθητές από το Λέχοβο συγκέντρωσαν 500 ευρώ, χρήματα για την ιεραποστολή στο
Μαλάουι και τα παρέδωσαν για να διατεθούν σε γεύματα αγάπης στα παιδιά της Αφρικανικής Ηπείρου.
Συγκινητική κίνηση σήμερα το πρωί από τους μαθητές του Λεχόβου του νομού Φλώρινας. Ευαισθητοποιήθηκαν και σήμερα στην εορτή του Αγίου Θεράποντος στον Άγιο Δημήτριο στο Λέχοβο της Φλώρινας, ένας νεαρός μαθητής παρέδωσε μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας το ποσό των 500 ευρώ στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου, για την ενίσχυση του έργου της Ιεραποστολής στο Μαλάουι της Αφρικής.
Η ιδέα προέκυψε μετά από πρόσκληση σε έναν ιεραπόστολο (π. Ιωαννίκιο) που μίλησε για την Ιεραποστολή στο Μαλάουι. Το σχολείο του Λεχόβου κάλεσε κι άλλα σχολεία αμέσως μετά από τα γύρω χωριά να βοηθήσουν και να ενισχύσουν το έργο της Ιεραποστολής.
Μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια συγκέντρωσαν το ποσό , το οποίο και παρέδωσαν σήμερα , ημέρα εορτής στο Λέχοβο.
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ
“Το κάναμε για να προσφέρουμε όσα γεύματα είναι δυνατόν στους μαθητές μας στα σχολεία της ορθόδοξης εκκλησίας Μαλάουι που είναι στην Αφρική και άνοιξε το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας “, είπε ο νεαρός μαθητής , ενώ προσθεσε ” διαπιστώσαμε ότι ένα γεύμα που για μας είναι αυτονόητο , είναι δυσεύρετο για κάποιους άλλους μαθητές και έτσι συγκεντρώσαμε ένα ποσό και συγκεκριμένα 500€ και σας παρακαλούμε να τα προωθήσετε στην επισκοπή Μαλάουι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με τη σημείωση τα χρήματα αυτά να καλύψουν το κόστος των γευμάτων των συμμαθητών μας εκεί”, τόνισε και συγκίνησε το εκκλησίασμα.