Συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής
Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας και τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς.
Τον Δήμαρχο Αμυνταίου Ιωάννη Λιάση επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας 2 Μαρτίου 2026 ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας Πασχάλης Χαρούμενος και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, με επίκεντρο ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν θέματα που σχετίζονται με:
την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και τη στήριξη των τοπικών παραγωγών,
την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ και της ΚΑΠ,
τη βελτίωση αγροτικών υποδομών (αγροτική οδοποιία, αρδευτικά δίκτυα),
τη διασύνδεση αγροδιατροφής και τοπικής επιχειρηματικότητας,
τη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας για συντονισμένες παρεμβάσεις.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη στήριξη των νέων αγροτών, στην προώθηση καινοτόμων καλλιεργητικών πρακτικών και στη δημιουργία συνθηκών που θα ενισχύσουν τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα σε μια περίοδο αυξημένων προκλήσεων.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου υπογράμμισε τη σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας ότι η αγροτική ανάπτυξη αποτελεί βασικό πυλώνα για την οικονομική και κοινωνική συνοχή της περιοχής.
Από την πλευρά τους, οι Αντιπεριφερειάρχες εξέφρασαν τη βούληση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για ουσιαστική συνεργασία και στήριξη πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν την τοπική παραγωγή και θα δημιουργήσουν νέες προοπτικές ανάπτυξης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, με κοινή δέσμευση για συνέχιση της συνεργασίας και άμεση προώθηση των θεμάτων που συζητήθηκαν.
Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου