Σοβαρό ατύχημα με κροτίδα σημειώθηκε το απόγευμα
του Σαββάτου στην Πτολεμαΐδα, με θύμα έναν 17χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται με βαριά τραύματα στο χέρι και κίνδυνο ακρωτηριασμού δύο έως τριών δαχτύλων.
Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 17:30 στο πάρκο εκτάκτων αναγκών της πόλης, όταν ο ανήλικος επιχείρησε να ενεργοποιήσει φωτοβολίδα που κρατούσε. Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, η κροτίδα εξερράγη στα χέρια του, προκαλώντας σοβαρό τραυματισμό.
Άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έσπευσε στο σημείο και μετέφερε τον 17χρονο στοΜποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Οι γιατροί των Επειγόντων τον υπέβαλαν σε επείγουσα εισαγωγή, δίνοντας μάχη για τον έλεγχο της αιμορραγίας και τη διάσωση των τραυματισμένων δαχτύλων.
Η κατάσταση του νεαρού κρίνεται σοβαρή, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο διακομιδής του σε εξειδικευμένο κέντρο, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο από τους θεράποντες ιατρούς.
Το περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο τον κίνδυνο που εγκυμονεί η χρήση κροτίδων και αυτοσχέδιων εκρηκτικών, ιδιαίτερα από ανήλικους, με τις αρχές να απευθύνουν έκκληση για αυξημένη προσοχή και τήρηση των κανόνων ασφάλειας.

















